Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Tilbehør / diverse

Minirugbrød

Ingredienser:25 g gær4 dl vand1½ dl kærnemælk, yoghurt naturel og A 38 eller andre surmælksprodukter med max 1.5 % fedt200 gr. revet gulerod2 spsk. honning2 tsk. salt400 g (6½-7 dl) rugmel400 g (6½-7 dl) hvedemelTil pensling før bagning: evt. vand Tilberedning:1. Udrør gøren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den føles lidt …

Minirugbrød Læs mere »

Gulerodschokoladekage

Ingredienser: 1 dl gulerodsmarmelade2 æg100 gr. rørsukker1 tsk vaniljesukker1 dl becel1 dl A382 tsk bagepulver250 gr. mel50 gr. kakao Tilberedning:Æg og sukker piskes godt sammen. Resten tilsættes og røres let sammen.Dejen hældes i en springform, ildfast fad eller lign.Bages ved 175 grader i ca. 30 min.Kagen afkøles og smøres med glasur lavet af 5 spsk flormelis …

Gulerodschokoladekage Læs mere »

Gulerods/Appelsin marmelade

2 poser Små Sprøde gulerødder,  ca. ½ kilo2 dl vand2 øko. appelsiner½ vanilje stang200 – 250 gr. rørsukker Tilberedning:Kom de rensede gulerødder og appelsinerne og vand i en food processer og hak det hele fint.Kom massen ned i en gryde, tilsæt vaniljen og lad det småkoge under låg i ca. 1 time. Rør af og til.Tilsæt …

Gulerods/Appelsin marmelade Læs mere »

Porre/pizza brød

1 rulle færdig pizzadej1 pose små porrer1-2 kviste frisk timian (evt. tørret)100 gr. reven cheddar eller anden reven ost. Tilberedning: – Porrerne skæres i tynde ringe og dampes i lidt god olie sammen med timian, salt og peber.– Pizzadejen rulles ud og porrerne fordeles hen over– Osten drysses i et tyndt lag hen over porrerne– …

Porre/pizza brød Læs mere »

Solskinsboller

Ingredienser: 250 gr. revne gulerødder50 gr. gær3 dl vand3 dl A38 eller lign.1 tsk salt1 spsk sukker2 spsk rapsolie1 dl solsikkekerner200 gr. majsmel7-800 gr. hvedemel Tilberedning:Udrør gæren i vand og tilsæt A38, rør godt, og tilsæt de øvrige ingredienser.Tilsæt mel lidt ad gangen, dejen skal være blød og smidig.Dejen stilles til hævning, tildækket med et klæde, …

Solskinsboller Læs mere »

Garniture til bøf

Ingredienser: 1 pakke Bacon i tern3 rødløg1 fed hvidløg1 bundt forårsløg Tilberedning: Steg bacon tern ved svag varme, de må ikke branke.Tilsæt rødløg i både og det hakket hvidløg og steg til løgene er bløde.Snit forårsløgene ca. 2 cm på skrå og vend dem i bacon/løg blandingen ca. 5min før servering. Tip! Læg 8-10 forårsløg i …

Garniture til bøf Læs mere »