Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Tilbehør / diverse

Minirugbrød

Ingredienser:25 g gær4 dl vand1½ dl kærnemælk, yoghurt naturel og A 38 eller andre surmælksprodukter med max 1.5 % fedt200 gr. revet gulerod2 spsk. honning2 tsk. salt400 g (6½-7 dl) rugmel400 g (6½-7 dl) hvedemelTil pensling før bagning: evt. vand Tilberedning:1. Udrør gøren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den føles lidt […]

Minirugbrød Read More »

Gulerodschokoladekage

Ingredienser: 1 dl gulerodsmarmelade2 æg100 gr. rørsukker1 tsk vaniljesukker1 dl becel1 dl A382 tsk bagepulver250 gr. mel50 gr. kakao Tilberedning:Æg og sukker piskes godt sammen. Resten tilsættes og røres let sammen.Dejen hældes i en springform, ildfast fad eller lign.Bages ved 175 grader i ca. 30 min.Kagen afkøles og smøres med glasur lavet af 5 spsk flormelis

Gulerodschokoladekage Read More »

Gulerods/Appelsin marmelade

2 poser Små Sprøde gulerødder,  ca. ½ kilo2 dl vand2 øko. appelsiner½ vanilje stang200 – 250 gr. rørsukker Tilberedning:Kom de rensede gulerødder og appelsinerne og vand i en food processer og hak det hele fint.Kom massen ned i en gryde, tilsæt vaniljen og lad det småkoge under låg i ca. 1 time. Rør af og til.Tilsæt

Gulerods/Appelsin marmelade Read More »

Porre/pizza brød

1 rulle færdig pizzadej1 pose små porrer1-2 kviste frisk timian (evt. tørret)100 gr. reven cheddar eller anden reven ost. Tilberedning: – Porrerne skæres i tynde ringe og dampes i lidt god olie sammen med timian, salt og peber.– Pizzadejen rulles ud og porrerne fordeles hen over– Osten drysses i et tyndt lag hen over porrerne–

Porre/pizza brød Read More »

Solskinsboller

Ingredienser: 250 gr. revne gulerødder50 gr. gær3 dl vand3 dl A38 eller lign.1 tsk salt1 spsk sukker2 spsk rapsolie1 dl solsikkekerner200 gr. majsmel7-800 gr. hvedemel Tilberedning:Udrør gæren i vand og tilsæt A38, rør godt, og tilsæt de øvrige ingredienser.Tilsæt mel lidt ad gangen, dejen skal være blød og smidig.Dejen stilles til hævning, tildækket med et klæde,

Solskinsboller Read More »

Garniture til bøf

Ingredienser: 1 pakke Bacon i tern3 rødløg1 fed hvidløg1 bundt forårsløg Tilberedning: Steg bacon tern ved svag varme, de må ikke branke.Tilsæt rødløg i både og det hakket hvidløg og steg til løgene er bløde.Snit forårsløgene ca. 2 cm på skrå og vend dem i bacon/løg blandingen ca. 5min før servering. Tip! Læg 8-10 forårsløg i

Garniture til bøf Read More »