Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Minirugbrød

Ingredienser:
25 g gær
4 dl vand
1½ dl kærnemælk, yoghurt naturel og A 38 eller andre surmælksprodukter med max 1.5 % fedt
200 gr. revet gulerod
2 spsk. honning
2 tsk. salt
400 g (6½-7 dl) rugmel
400 g (6½-7 dl) hvedemel
Til pensling før bagning: evt. vand

Tilberedning:
1. Udrør gøren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den føles lidt klistret pga. rugmelet. Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted ca. en time.
2. Form dejen til 20 små rugbrød. Lad dem efterhæve ca. 15 min.
3. Pensl med vand.
4. Bag brødene i ca. 20 minutter i en 200 grader varm ovn.

Tip!
Kan langtidshæves. Dejen laves dagen før – brug kun 10 g gær. Dæk skålene med plastfilm og lad dejen hæve i køleskabet til næste dag.
Pensl med æg eller et surmælksprodukt.
Drys med hvad du har lyst.