Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Ingrediens: Små sprøde

Guacamole dip til små sprøde

Ingredienser:  3 modne avocadoer Saft af 1 citron 2-3 fed hvidløg Salt og peber300 gr. græsk yoghurt1 dl A38 Tilberedning:De 3 modne avocadoer, saften fra 1 citron og hvidløgene blandes i foodprocesseren. Alternativt gennem en sigte.Blandes derefter med ca. 300 gr. Græsk yoghurt og 1 dl. A38

Gulerodstzatziki

Ingredienser: 2 poser sprøde gulerødder200 gr. græsk yoghurt1 fed hvidløg1 lille bundt persille1 spsk. raps olie1 tsk. citronsaftSalt og peber1 tsk. rørsukker Tilberedning: Rør den græske yoghurt med hvidløg, olie, salt, peber, sukker, og citronsaft. Smag til og reguler efter behov.Riv gulerødderne groft og hak persillen fint og vend begge dele i yoghurten. Laves gerne …

Gulerodstzatziki Læs mere »

Hvidløgsdip

200 g græsk yoghurt1 avocado1 fed hvidløgEvt. 1 stilk basilikumSaften af en ½ citronSalt, peber og rørsukker

Den røde dip

Ingredienser:1 bæger græsk yoghurt 10%1 dl creme fraiche 9%1 spk. koncentreret tomatpuré½ spk. paprika½ spk. soyaSaften af en ½ citronSalt, peber og rørsukker Tilberedning:Rør alt sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og rørsukker. Tip!Der kan evt. tilsættes friskhakkede krydderurter, men dippen kan så IKKE gemmes.

Minirugbrød

Ingredienser:25 g gær4 dl vand1½ dl kærnemælk, yoghurt naturel og A 38 eller andre surmælksprodukter med max 1.5 % fedt200 gr. revet gulerod2 spsk. honning2 tsk. salt400 g (6½-7 dl) rugmel400 g (6½-7 dl) hvedemelTil pensling før bagning: evt. vand Tilberedning:1. Udrør gøren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den føles lidt …

Minirugbrød Læs mere »

Gulerodschokoladekage

Ingredienser: 1 dl gulerodsmarmelade2 æg100 gr. rørsukker1 tsk vaniljesukker1 dl becel1 dl A382 tsk bagepulver250 gr. mel50 gr. kakao Tilberedning:Æg og sukker piskes godt sammen. Resten tilsættes og røres let sammen.Dejen hældes i en springform, ildfast fad eller lign.Bages ved 175 grader i ca. 30 min.Kagen afkøles og smøres med glasur lavet af 5 spsk flormelis …

Gulerodschokoladekage Læs mere »

Gulerods/Appelsin marmelade

2 poser Små Sprøde gulerødder,  ca. ½ kilo2 dl vand2 øko. appelsiner½ vanilje stang200 – 250 gr. rørsukker Tilberedning:Kom de rensede gulerødder og appelsinerne og vand i en food processer og hak det hele fint.Kom massen ned i en gryde, tilsæt vaniljen og lad det småkoge under låg i ca. 1 time. Rør af og til.Tilsæt …

Gulerods/Appelsin marmelade Læs mere »

Solskinsboller

Ingredienser: 250 gr. revne gulerødder50 gr. gær3 dl vand3 dl A38 eller lign.1 tsk salt1 spsk sukker2 spsk rapsolie1 dl solsikkekerner200 gr. majsmel7-800 gr. hvedemel Tilberedning:Udrør gæren i vand og tilsæt A38, rør godt, og tilsæt de øvrige ingredienser.Tilsæt mel lidt ad gangen, dejen skal være blød og smidig.Dejen stilles til hævning, tildækket med et klæde, …

Solskinsboller Læs mere »