Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Små sprøde

Guacamole dip til små sprøde

Ingredienser:  3 modne avocadoer Saft af 1 citron 2-3 fed hvidløg Salt og peber300 gr. græsk yoghurt1 dl A38 Tilberedning:De 3 modne avocadoer, saften fra 1 citron og hvidløgene blandes i foodprocesseren. Alternativt gennem en sigte.Blandes derefter med ca. 300 gr. Græsk yoghurt og 1 dl. A38

Guacamole dip til små sprøde Read More »

Gulerodstzatziki

Ingredienser: 2 poser sprøde gulerødder200 gr. græsk yoghurt1 fed hvidløg1 lille bundt persille1 spsk. raps olie1 tsk. citronsaftSalt og peber1 tsk. rørsukker Tilberedning: Rør den græske yoghurt med hvidløg, olie, salt, peber, sukker, og citronsaft. Smag til og reguler efter behov.Riv gulerødderne groft og hak persillen fint og vend begge dele i yoghurten. Laves gerne

Gulerodstzatziki Read More »

Den røde dip

Ingredienser:1 bæger græsk yoghurt 10%1 dl creme fraiche 9%1 spk. koncentreret tomatpuré½ spk. paprika½ spk. soyaSaften af en ½ citronSalt, peber og rørsukker Tilberedning:Rør alt sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og rørsukker. Tip!Der kan evt. tilsættes friskhakkede krydderurter, men dippen kan så IKKE gemmes.

Den røde dip Read More »

Minirugbrød

Ingredienser:25 g gær4 dl vand1½ dl kærnemælk, yoghurt naturel og A 38 eller andre surmælksprodukter med max 1.5 % fedt200 gr. revet gulerod2 spsk. honning2 tsk. salt400 g (6½-7 dl) rugmel400 g (6½-7 dl) hvedemelTil pensling før bagning: evt. vand Tilberedning:1. Udrør gøren i lunkent vand. Tilsæt de øvrige ingredienser. Ælt dejen sammen, den føles lidt

Minirugbrød Read More »

Gulerodschokoladekage

Ingredienser: 1 dl gulerodsmarmelade2 æg100 gr. rørsukker1 tsk vaniljesukker1 dl becel1 dl A382 tsk bagepulver250 gr. mel50 gr. kakao Tilberedning:Æg og sukker piskes godt sammen. Resten tilsættes og røres let sammen.Dejen hældes i en springform, ildfast fad eller lign.Bages ved 175 grader i ca. 30 min.Kagen afkøles og smøres med glasur lavet af 5 spsk flormelis

Gulerodschokoladekage Read More »

Gulerods/Appelsin marmelade

2 poser Små Sprøde gulerødder,  ca. ½ kilo2 dl vand2 øko. appelsiner½ vanilje stang200 – 250 gr. rørsukker Tilberedning:Kom de rensede gulerødder og appelsinerne og vand i en food processer og hak det hele fint.Kom massen ned i en gryde, tilsæt vaniljen og lad det småkoge under låg i ca. 1 time. Rør af og til.Tilsæt

Gulerods/Appelsin marmelade Read More »

Solskinsboller

Ingredienser: 250 gr. revne gulerødder50 gr. gær3 dl vand3 dl A38 eller lign.1 tsk salt1 spsk sukker2 spsk rapsolie1 dl solsikkekerner200 gr. majsmel7-800 gr. hvedemel Tilberedning:Udrør gæren i vand og tilsæt A38, rør godt, og tilsæt de øvrige ingredienser.Tilsæt mel lidt ad gangen, dejen skal være blød og smidig.Dejen stilles til hævning, tildækket med et klæde,

Solskinsboller Read More »