Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Forret / hovedretter

Forårsfrikadeller

Ingredienser: 500 g. hakket kalv og flæsk1 æg3 spsk. mel1 danskvand (25 cl.)1 bæger feta i tern1 rød chili1 hvidløg1 løg1 bundt forårsløgPeberSalt Tilberedning: Rør kødet med æg, mel, danskvand salt og peber.Tilsæt farsen feta, rød chili, hvidløg og løg. Lad farsen hvile i køleskabet i ½ time.Det grønne af forårsløgene hakkes groft og blandes i […]

Forårsfrikadeller Read More »

Cremet porre/kartoffel suppe

Ingredienser: 4-5 bagekartofler1 pose små porrer (gem det grønne til pynt)1-2 løg2 grøntsags boullion terninger1 liter vand1 dl. fløde eller ½ bæger flødeostSalt og peber Tilberedning: – Skræl kartoflerne, gør porrer og løg istand og snit dem fint.– Svits de i skiveskårne kartofler og grøntsager klare i flydende margerine.– Tilsæt vandet og boullion terningerne, og lad det

Cremet porre/kartoffel suppe Read More »

Porre krebinetter

Ingredienser: 1 kg. hakket kalv og flæsk1 pakke bacon1 pose små porrer3 spsk. rasp2 ægSalt og peber Tilberedning: – Porrerne skæres i tynde ringe og dampes lige netop møre– Farsen ældes let med rasp, salt, peber, æg og de afkølede porrer.– Farsen deles i 8-10 klumper, der formes til krebinetter.– Bacon rulles over kanten og de

Porre krebinetter Read More »

Lun salat

Ingredienser 1 bundt Gulerødder 1 bundt forårsløg 1 fed hvidløg 1 bakke blommetomater 1 kvist timian Tilberedning Gør alle grønsagerne i stand. Snit gulerødderne skrå i ca. 1-2cm stykker. Forårsløgene snittes ned til det hvide (resten kan dampes senere). Pres hvidløg og del blomme tomaterne i halve. Rist gulerødderne i lidt rapsolie. Når de er

Lun salat Read More »