Gl.-Estrup-gartneri-hovedbygning-3

Cremet porre/kartoffel suppe

Ingredienser:

4-5 bagekartofler
1 pose små porrer (gem det grønne til pynt)
1-2 løg
2 grøntsags boullion terninger
1 liter vand
1 dl. fløde eller ½ bæger flødeost
Salt og peber

Tilberedning:

– Skræl kartoflerne, gør porrer og løg istand og snit dem fint.
– Svits de i skiveskårne kartofler og grøntsager klare i flydende margerine.
– Tilsæt vandet og boullion terningerne, og lad det simre til det er helt mørt.
– Blend suppen og sæt den på varmen igen. Tilsæt fløde/ost og smag til med salt og peber.
– Tilsæt det fintsnittet grønne af porren og lad suppen få et opkog.

Tip!
Suppen kan serveres med:
 – Ristet bacon
 – Brød croutons
 – Skinke strimler
 – Små sprøde gulerods mønter med ristede græskarkerner
 – 1 dl. græsk yoghurt, ½ bdt. persille og 1 hvidløg – Blandes

Alle dele kan bruges til topping. Server det gerne med flere slags fyld, og det er en god aftensmad.
Børn elsker selv at blande så de kan se hvad der kommer i!